Geschiedenis

DEZEURE is een familiebedrijf en heeft als voornaamste activiteiten de constructie van aanhangwagens voor zowel landbouw, industrie en transport.

In 1947 werd het bedrijf opgericht door Michel Dezeure als loondorsbedrijf en werd het in de loop der jaren overgenomen door zijn zoon Eddy Dezeure.

Het bedrijf is oorspronkelijk gegroeid uit landbouwloonwerk waarbij zelf werd ingestaan voor het onderhoud en herstel van het eigen rollend materieel.

Op het ogenblik dat de zoon in het bedrijf actief werd, werden ook de activiteiten uitgebreid met de constructie van kipwagens voor eigen gebruik. Omwille van de goede kwaliteit kwam al snel de vraag van andere bedrijven. In de beginjaren ’80 werd gestart met de constructie van kipwagens, stal- en mengmestverspreiders. In een later stadium werden silagewagens aan het lijstje toegevoegd. .

Daar is het echter niet bij gebleven. Doordat landbouwbedrijven zich steeds meer gaan specialiseren en loonwerkers zich wagen op het gebied van grond- en afbraakwerken, heeft DEZEURE z'n gamma verder uitgebreid. Door deze uitbreidingen kwam ook interesse uit de transportwereld, waardoor ook hooglossers, gronddumpers, oplegger diepladers, dolly’s,…  aan het gamma werden toegevoegd. 

Vandaag is DEZEURE een begrip in de landbouw en industrie. Gedurende al die jaren stond en staat nog steeds kwaliteit en afwerking op maat van de klant centraal. Met deze filosofie gaat DEZEURE de toekomst tegemoet.